TsjieKoeng (oftewel Qigong)

Tja, na een aantal jaren een eenvoudige vorm van taichi gedaan te hebben wilde ik gewoon meer. Dus eind 2015 begon ik aan de 3-jarige beroepsopleiding BOCAM aan het CNGO in Tilburg. Deze opleiding is gebaseerd op de Chinese Natuurfilosofie (Taoisme), Traditionele Chinese Geneeswijze, de Chinese Bewegingsleer en de kwantumtheorie (Qi-veld). Dus naast de bekende bewegingsvormen Qigong en TaiChi, bevat deze studie ook Voedingsleer, Massage, Meditatie, TCM… ontzettend interessant, leerzaam en leuk.

Ik ben net begonnen met het derde en tevens laatste jaar en als het allemaal voorspoedig verloopt heb ik in juli 2018 mijn diploma en mag ik me Bocam Trainer/Therapeut noemen. Hoog tijd om ook weer eens les te gaan geven, Qigong of 'TsjieKoeng' les dus! Daar ga ik me de komende tijd op orienteren en daar komt zo spoedig mogelijk meer informatie over. Wordt vervolgd.

Laat ik toch nog even de naam uitleggen. Het lag zo voor de hand he, na ZwietDriems weer gaan voor de fonetische spelling. Veel mensen vinden het toch moeilijk om uit te spreken dus als je 'Qigong' of in de oude Chinese spelling 'Chi Kung' opzoekt dan staat best vaak de uitspraak er tussen haakjes achter. Appeltjeeitje dus.

Qigong of Chi Kung is een op de gezondheid gerichte bewegingsleer of levenskunst. Het omvat diverse oefeningen die er op gericht zijn de energie weer beter door je lichaam te laten stromen.

(er wordt nog gewerkt aan deze pagina)

Contact